Articole de sufletDăruieşte din ceea ce pare să-ţi lipsească

Dăruieşte din ceea ce pare să-ţi lipsească

Sună puțin în contradictoriu: „Cum să dăruiesc din ceva ce nu am sau din ceva care îmi lipsește?”.

Înțelege că toată nefericirea ta nu provine din ceea ce nu ai, ci din ceea ce nu dăruiești, pentru că, deși ne place să ne văităm că nu avem din aia sau din cealaltă, vă reamintesc că trăim în vremurile abundenței: abundență de iubire, de libertate, abundență de servicii, de bunuri, de idei, de tehnologie. Cu toate acestea, suntem nefericiți și ne plângem că nu avem iubire, că nu avem timp liber, că nu avansăm în funcții ierarhice superioare, că nu avem mai mulți bani, mai multe bunuri, mai multă fericire.

Așteptăm ca lumea să fie bună cu noi, generoasă, amabilă, răbdătoare, înțelegătoare, indulgentă. Ne dorim să fim iubiți, să fim ajutați, să fim îndrumați, dar ceea ce nu înțelegem noi este că nu putem să primim astfel de lucruri dacă noi nu le-am oferit, dacă noi nu am transmis astfel de lucruri. Universul lucrează după o lege clară, cea de care se amintește și în Biblie: „Dați și vi se va da”.

Când nu primim ceea ce ne așteptăm să primim, tot noi devenim nervoși, apatici, supărați și nemulțumiți de nedreptatea care ni se face. Suntem plini de orgolii, invidie, gelozie, răutate, posesivitate, suntem lipsiți de răbdare, de înțelegere, incapabili de a tolera greșelile celorlalți și, totuși, ne așteptăm ca nouă să ni se întoarcă bunătatea, răbdarea, iubirea, înțelegerea.

Cum să te aștepți să primești ceva ce nu ai oferit?

Pentru a obține binele pe care ți-l dorești, trebuie, mai întâi, să faci tu bine altora, să oferi iubire, blândețe, înțelegere. Să le oferi gratuit, cu toată dăruirea ta. Dacă dorești apreciere, învață să-i apreciezi pe ceilalți. Dacă îți dorești afecțiune, oferă afecțiune. Dacă îți dorești încredere, răbdare, înțelegere, mai întâi, oferă-le tu celorlalți și vei vedea cum se vor întoarce la tine atunci când te aștepți mai puțin sau atunci când vei avea mai multă nevoie de astfel de daruri.

Există acea categorie de oameni care consideră că, oferind blândețe, răbdare, bunătate, vor fi luați de proști, vor fi luați de fraieri și nu vor mai părea puternici și duri. Ei au încercat, probabil, să ofere, odată, puțin din aceste trăiri și, văzând că nu li se întoarce rapid serviciul, au rămas ancorați în credința lor limitată, că bunătatea este calitatea oamenilor slabi. Ideea este că nu trebuie să oferi doar din când în când puțină bunătate sau înțelegere, doar pentru a „testa” legea, doar pentru a vedea dacă funcționează, ci, din contră, a dărui, din toate aceste gesturi de vibrație înaltă, trebuie să fie atitudinea ta, un mod de a fi și de a trăi. Numai dăruind poți avea. Numai lăsând lumina din tine să strălucească îți poți lumina propria viață. Dacă vrei să fii iubit, oferă și tu iubire, învață ce înseamnă să iubești cu adevărat. Dacă vrei să fii liber, învață să oferi libertate.

Să dăruiești înseamnă să primești. Dacă oferi ajutorul unui prieten care are nevoie de tine, cu siguranță acest sprijin se va întoarce la tine, sub o formă sau alta. La fel, dacă te înfurii, dacă judeci, dacă bârfești, dacă blamezi sau urăști pe cineva, aceste trăiri se vor întoarce către tine, într-o formă sau alta. Tu ești cel care își creează propria viață, prin gândurile și sentimentele tale. Viața ta nu reprezintă o întâmplare. Tu nu primești decât ceea ce ai dăruit deja. Ceea ce gândești și ceea ce simți creează ceea ce ți se întâmplă și ceea ce experimentezi în viața ta.

„Dați și vi se va da… Căci totul vi se măsoară cu măsura cu care ați măsurat voi înșivă.” (Evanghelia după Luca 6:38)

 Dacă dăruiești iubire, vei primi mai multă iubire.

 Dacă dăruiești bani, vei primi mai mulți bani.

 Dacă dăruiești atenția ta, vei primi mai multă atenție.

 Dacă dăruiești bunătate, vei primi mai multă bunătate.

Dăruiește, fără să aștepți să primești ceva înapoi. Dăruiește cu iubire. Numai atunci când gestul de a dărui se aliniază cu frecvența iubirii, atunci vei fi răsplătit și banii se vor întoarce la tine înzecit. Numai atunci când te detașezi de a urmări un scop, un avantaj, când nu aștepți să ți se întoarcă favoarea, doar atunci ai dăruit cu sufletul și nu din interes.

Rhonda Byrne, creatoarea filmului „Secretul”, povestea cum toate economiile ei fuseseră cheltuite pentru a face acest film din bugetul propriu. Avea rate la bănci și nu întrevedea nicio soluție pentru a-și duce mai departe visul de a scoate acest film. În pragul acestei disperări, într-o vineri, s-a dus la bancomat, a scos și ultimii 200 de euro, pe care a început să-i împartă trecătorilor din jurul ei, rămânând fără absolut niciun bănuț. În acea stare de deznădejde, bucuria ei creștea văzând oamenii fericiți cărora le împărțise, aleatoriu, acele două sute de euro, distribuite în bancnote mici. Cum răsplata nu întârzie niciodată să apară, luni dimineața a fost anunțată de contabilul ei că-i intrase în cont o sumă considerabilă de bani ca urmare a creșterii valorii unor acțiuni la bursă.

Așadar, legile universale lucrează în favoarea ta. Tu doar repliază-te armoniei Universului și fii încrezător că binele ți se va întoarce multiplicat, atunci când tu dăruiești.

Nu contează cât de mult dăruim, important este să dăruim cu iubire, cu drag. Dacă ai dificultăți financiare și dorești să îți schimbi gândurile și sentimentele față de bani, transmite gânduri sincere de abundență tuturor oamenilor pe lângă care treci pe stradă de-a lungul zilei. Privește-le fețele și imaginează-ți că le dăruiești foarte mulți bani. Bucură-te sincer de această imagine, apoi treci la următoarea persoană. Acest exercițiu de imaginație este foarte ușor de practicat, iar dacă vei reuși să simți starea de bucurie sinceră la gândul dăruirii acestor sume de bani, el îți poate schimba sentimentele față de bani și, implicit, situația financiară.

Dacă ideea de a dărui te sperie, întrucât consideri că nu ai destul pentru a le mai putea oferi și celorlalți din puținul tău, lasă-te în grija Divinității, care te va răsplăti înzecit, pentru că legea universală se întoarce ca un bumerang către tine, cu bune și rele: exact ceea ce tu ai trimis în Univers, ceea ce ai gândit, ai vorbit sau ai simțit se va întoarce, ca un magnet, către tine, în doze și mai mari. Pe măsură ce te vei obișnui să trăiești tot mai dezinteresat și vei deprinde obiceiul de a oferi pentru a face bine, nu pentru a primi ceva înapoi, ceva minunat ți se va întâmpla.

Soarele strălucește în fiecare zi, în toată plinătatea sa, fără să ceară ceva înapoi. Așa poți face și tu, să strălucești de lumina divină, fără să cauți să obții ceva în schimb. Mai mult, vei fi o binecuvântare pentru toți cei cu care te intersectezi pe drum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact