Articole de sufletDorește-ți idealul, nu te mulțumi cu puțin!

Dorește-ți idealul, nu te mulțumi cu puțin!

Păstrează viziunea sau imaginea bărbatului ideal sau a femeii ideale pe care ți-ai dori să o întruchipezi. În viață, în mod subliminal ne alegem modele de persoane pentru care nutrim admirație și respect. Aceste modele pot exista fie în realitatea imediată de lângă noi, fie sunt modele din cărți sau din filme.

Când nutrești aceleași valori ca ale modelului din mintea ta, crezi cu tărie că și tu poți deveni la fel ca modelul de referință. Respinge orice idee care îți apare în minte ca sugestie de inferioritate.

Nu încerca să îți anulezi reușita de a te contopi cu modelul imaginat, oprindu-te asupra slăbiciunilor tale. Nu îți găsi scuze sau neajunsuri: „Aș vrea să fiu ca diriginta mea, dar nu am suficient curaj să vorbesc în fața elevilor”.

Reține ferm idealul tău și luptă cu fermitate și curaj pentru a te ridica la el. Ceea ce crezi cu tărie și fermitate aia ți se va împlini. Așadar, alege să crezi într-un ideal măreț, alege să crezi că și tu poți să fii la fel de carismatic, deștept, organizat, bogat, iubit ca modelul pe care ți l-ai fixat în mintea ta. Dacă îți fixezi atenția pe slăbiciunile și neputințele tale, care te vor înfrâna în a atinge idealul dorit, atunci te vei transforma într-o persoană slabă și neputincioasă, alunecând spre eșec și autodezamăgire.

Păstrează-ți viziunea unei vieți împlinite, cu succes și abundență materială, cu fericire și stare de încântare. Ceea ce crezi cu fermitate devine un motiv pe scena creației. Există acea speranță și acel imbold din spatele gândirii tale, căci nu ești aici pentru a fi doborât de necazuri și situații fără ieșire, ci din contră, ești aici pentru a trăi o viață la cel mai înalt nivel de conștientizare și împlinire.

Trăiește în așteptarea celor mai bune lucruri și momente, păstrează-ți credința că eforturile tale vor contribui la împlinirea idealului de viață pe care ți l-ai imaginat. Toate gândurile tale să fie îndreptate în lumina optimistă a unei vieți trăite la cel mai înalt nivel al iubirii și împlinirii idealurilor imaginate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact