Articole de sufletA practica starea de bine

A practica starea de bine

Rezervă-ți un moment pentru tine și gândește-te dacă povestea ta de viață pe care ți-ai spus-o până acum, starea ta de bine, satisfacția personală, îți aparțin doar ție, nu se află în posesia nimănui.

 Alege să schimbi șabloane, ritualuri, poziții, obiceiuri, locuri, oameni în sensul obținerii stării de bine. Dacă te așezi mereu la umbră, nu e nimeni de vină că ți-e frig! Soare e din plin pentru toți.

Starea de bine se practică, ca un sport, ca o activitate bine organizată astfel încât să-ți educi mintea să gândească în sensul pozitivismului și al energiei creatoare.

Există acele mici bucurii care să-ți stârnească zâmbetul, să-ți lumineze fata și să-ți bucure sufletul. Găsește-ți propriile modalități de a-ți induce sau sugestiona starea de bine: plimbare în parc, muzică, sport, dans prin casă, lectură, întâlniri cu prieteni optimiști și veseli, filme romantice și comedii, joaca cu animalele de companie sau cu copiii.

Chiar dacă uneori îți este greu, impune-ți să-ți muți gândurile de pe frecvența tristeții și deznădejdii pe o altă frecvență de calmitate și relaxare. Ieși din casă, pune mâna pe telefon și sună o prietenă optimistă, fă ceva, fă orice, numai nu rămâne în acea stare. Dacă amâni momentul și continui să plutești în starea aceea de victimă, îți faci mai mult rău. Înțelege că nu sunt decât niște gânduri, iar tu nu ești gândurile tale. Sufletul tău a ales să experimenteze frumusețea pe Pământ, așadar, arată-i frumusețea, nu partea întunecată a ego-ului uman.

Câteva practici pentru a-ți aduce starea de bine.

 Mută-ți atenția pe un moment haios din copilăria sau tinerețea ta

Identifică un moment bun în care te-ai simţit excelent. Încearcă să faci o ”călătorie” mentală în acel moment. Observă ce simţeai în acel moment, ce vedeai, ce auzeai. Retrăiește cu ochii minții acel moment fericit.

 Râzi mai mult

Terapia prin râs are numeroase beneficii asupra organismului din punct de vedere chimic, creierul secretă substanțele fericirii în timpul râsului și pot fi considerate o cură de sănătate pentru organism. Învață să-ți educi corpul să transmită starea de bine, relaxarea, voia bună și îi vei ajuta și pe ceilalți. O atitudine relaxată și veselă atrage după sine persoane cu aceleași caracteristici.

 Concentrează-te asupra corpului tău

Concentrează-te asupra corpului. Concentrându-te  pe corpul tău vei reveni cu atenția în momentul prezent și nu vei mai lasa gândurile să zboare către acele momente care te-au făcut tristă, nefericită. Încearcă să-ți induci o stare meditativă, de relaxare. Încearcă să te concentrezi pe respirație. Imaginează-ți cum, cu fiecare inspirație aduci în corp calmul, pacea, echilibrul, bucuria, relaxarea, iar cu fiecare expirație scoți din corpul tău tristețea, amărăciunea, neliniștea, stresul.

 Selectează informația pe care o lași să intre în mintea ta. Știrile de la televizor, emisiunile de scandal ne programează mintea să vedem mai mult Răul decât binele. Alege să citești o carte, să te informezi din alte surse.

 Fixează-ți una sau mai multe motivații

Stabilește-ți motivații pentru care merită să aștepți weekend-ul, sau vara, sau concediul sau aniversarea zilei tale de naștere. Educă-ți creierul să reintre în starea de normalitate activându-l prin activități ușoare de relaxare și plăcere.

  Fă-te frumoasă

Îmbracă-te ca și cum te-ai pregăti de petrecere. Fă o razie prin garderoba ta și probează acele rochii de care aproape ai uitat că le mai ai în dulap. Pune-ți bijuterii și machiază-te. Imaginează-ți că faci o paradă de modă, iar tu ești vedeta. Poți să faci o seară a fetelor, și să-ți aduni mai multe prietene pentru a face acest “spectacol” împreună. Vei vedea cât de bine te vei simți după o așa porție de amuzament.

 Sărută , îmbrățișează, oferă mângâiere sau alintare

Micile gesturi de tandrețe față de iubitul tău, de soțul tău, sau copilul sau cățelul de companie îți deblochează un flux de endorfine în corp care sunt responsabile de a reface celule sau țesuturile din corpul tău. Endorfinele sunt substanța iubirii și  sunt că un balsam pentru corpul tău.

 Ascultă muzică și cântă sau fredonează

Muzica este o forță ce ne poate ajuta să ne conectăm la Astralul Superior. Fiecare sunet produce vibrații care, în funcție de natura lor, poate declanșa în interiorul nostru impulsuri pe care trebuie să învățăm să le folosim.

            Alte acțiuni pentru a practica starea de bine:

       conectează-te cu natura, ai nevoie de energia solară, de oxigenarea creierului

          călătorește în locuri liniștite care îți aduc o stare de bine și confort

          fă o fapta bună, dăruiește, fii generos

          petrece timp cu prieteni veseli, comunicativi

          încearcă să înțelegi ce anume te face fericit pe tine

          răsfață-te cu o comedie, umor

          răsfață-te cu o baie cu spumă și săruri parfumate

          dă-ti cu cel mai bun parfum pe care îl ai

          amintește-ți că lumina este în tine și după nori va apărea soarele.

            Indiferent ce alegi să faci pentru a obține starea de bine, nu uita să te autoeduci în acest sens, să-ți formezi o obișnuință de a practica cu intenție aceste “mici bucurii”. Ele au un rol vindecător, o sursă de sănătate pentru corpul tău. De asemenea, îți stârnesc entuziasmul și bucuria vieții, stări care te vor ajuta să fii mai prezent la viața ta cu toată forța și pasiunea, cu încredere și optimism, aducându-te mai aproape de împlinirea dorințelor tale și a menirii tale pe acest Pământ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact