Articole de sufletEste momentul să te împrietenești iarăși cu mintea ta!

Este momentul să te împrietenești iarăși cu mintea ta!

Nu investi inutil energie în lucruri mărunte, obligații care nu-ți aparțin, promisiuni făcute din vinovăție, solicitări pe ultima de sută de metri, activități lipsite de încărcătură spirituală, situații care nu te reprezintă, locuri cărora știi că nu le aparții și oameni cu care simți că nu rezonezi. Umple-ți întâi propriile rezervoare făcând ceea ce îți elevează starea de spirit și apoi focalizează-te asupra acelor pasiuni și chemări personale care au puterea de a inspira, motiva și contribui într-un mod constructiv la evoluția celorlalți.

Puterea schimbării este în tine. Nu există “nu se poate”, “n-am avut de ales”. Poate suntem forțați de împrejurări, de responsabilități, de reguli pe care trebuie să le respectăm pentru a nu deranja, a nu supăra pe cei dragi din jurul nostru. Dar întotdeauna următorul pas va fi o alegere care îți aparține.

La sfârșit vei trage linie și vei vedea că viața ta este suma alegerilor pe care le-ai făcut. Poate nu cele mai convenabile alegeri. Dar sunt cele mai bune alegeri pe care tu le-ai făcut la momentul respectiv și pe care ți le asumi, ba chiar mai mult trebuie să fii mândru de alegerile tale. Nu poți pune pe cei din jur povara neîmplinirii tale, a dezechilibrului. Tendința noastră generală este aceea de a ne victimiza. Întotdeauna altcineva este de vină pentru ce ți s-a întâmplat sau mai bine zis pentru ce nu ți s-a întâmplat ție: mama este de vină, copilul este de vină, soarta nepotrivnică e de vină, statul e de vină, sistemul e de vină, iarna grea e de vină.

Nu uita că nimeni nu ne poate forța să luăm decizii fără consimțământul nostru.

Nimeni nu trăiește în locul tău.

Urmează-ți intuiția.

Ascultă vocea nemulțumirilor tale.

Învață să te desprinzi de acele obiceiuri, situații sau persoane care te țin pe loc în evoluția ta.

Aceia care te iubesc vor alege să te sprijine în tot ceea ce vei alege să faci sau să schimbi la tine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact