Articole de sufletSpune DA vieţii!

Spune DA vieţii!

Maturizarea noastră emoțională vine atunci când spunem DA vieții noastre! Când ne aliniem pe o vibrație pozitivă a vieții noastre. Când ne acceptăm și înțelegem să ne deschidem cu toată ființa noastră în fața acestei ocazii minunate de a trăi și experimenta viața! A ne bucura de ceea ce simțim, de ceea ce avem, de ceea ce suntem. Oare nu acesta este scopul nostru: să ne bucurăm?

De cele mai multe ori suntem setați pe NU. NU-mi place job-ul, NU-mi place de colegul meu, NU-mi place de frate-sau, NU-mi place vremea de afară, NU-mi place vânzatoarea, NU-mi place că nu am suficienți bani, NU-mi place țara în care m-am născut. NU-mi place traficul. Nu-mi place corpul meu. NU-mi place că îmbătrânesc. NU-mi place mâncarea aceasta.

Suntem într-o continuă negare. Suntem într-o continuă luptă și încrâncenare cu noi înșine, dar și cu ceilalți. Nimic din exteriorul nostru nu ne mulțumește și nu este pe placul nostru. Nu știm ce și cum am vrea să fie, dar știm că nimic nu ne place, nimic nu ne mulțumește. Se putea mai bine, sau altfel.

Ați avut în jurul vostru astfel de persoane? Mereu nemulțumite, mereu suspicioase, care văd numai partea goală a paharului? Sunt foarte greu de suportat astfel de persoane și după o discuție cu aceștia, parcă te simți încărcat, împovărat, copleșit, apăsat de atâtea greutăți ale vieții și plin de mâhnire și amărăciune. Doar pentru că ai stat în preajma lor și ți s-a transmis starea lor de frustrare și nemulțumire.

Respingerea aceasta, a vieții te face să nu vezi măreția care se desfășoară sub ochii tăi, să nu fii conștient de câte multe lucruri frumoase sunt în jurul tău. Respingerea te face să nu fii recunoscător pentru ceea ce ai și îți anulează starea de bucurie. Pentru că atunci când te bucuri, tu apreciezi și invers. Prin atitudinea ta de fapt, negi toată minunăția vieții: un apus de soare, o melodie, frumoasă, un gust culinar deosebit, o atingere suavă, un parfum îmbietor, un zâmbet drag, o carte bună. De ce ? Pentru că tu nu le poți observa. Toate aceste detalii care compun imaginea frumuseții vieții pe pământ, ție îți scapă, nu îți trezesc nicio trăire, nici măcar nu îți stârnesc interesul. Mâhnirea, amărăciunea, furia devin trăirile tale predominante. Și apoi, te întrebi ce rost mai are totul? Ce rol ai tu în toată această deșertăciune a vieții? Te simți apăsat de atâtea frustrări, de atâta suferință.

Atunci când spui DA vieții, fața ta se luminează, corpul tău tresare de încântare, bucuria este emoția ta predominantă. Bucură-te de slujba pe care o ai. Gândește-te că prin tot ceea ce faci aduci un plus de valoare, o contribuție importantă în firma ta. Meseria ta este în acord cu abilitățile tale, cu preferințele tale. Alege să vezi punctele forte care te fac să-ți îndrăgești job-ul. Ce anume te bucură la activitatea pe care o faci zi de zi? Poate diversitatea ? Poate discuțiile cu colegii? Poate faptul că te poți îmbrăca office? Poate faptul că socializezi cu alți oameni? Că poți să ajuți și să obții satisfacție din mulțumirea celorlalți? Nu știu. Ceva trebuie să existe în job-ul fiecăruia, dincolo de remunerare, există acea motivație care te face să mergi cu drag zi de zi, de luni până vineri la job-ul tău. Găsește acea licărire care te face să o iei în fiecare zi de la capăt.  Eu obișnuiam să spun colegilor mei, că ceea ce mă motivează la munca mea este cafeaua de la expresor și pauza de masă când ne amuzam și povesteam picanterii.

Încărcați-vă cu disponibiltatea de a descoperi partea plină a paharului. Acordă-ți înțelegere față de ceea ce este în jurul vostru, de ceea ce vi se întâmplă. Dă la o parte scepticismul, încordarea, tendința de a judeca și de a critica, și astfel te vei elibera, te vei alinia pe o frecvență pozitivă a vieții.

Eliberarea te va ușura de suferință. Eliberarea te va face mai frumos și relaxat. Îți va aduce o stare de bine și sănătate. Spune DA vieții și vei observa cum ți se va deschide tot RAI-ul în fața ochilor. Vei deveni capabil să te bucuri de pomii care înmuguresc primăvara, de frunzele ruginii toamna, de râsetele copiilor din parc, de mirosul cafelei, de melodia care răsună de la vecini, de colegul din trafic care îți dă prioritate, de femeia de serviciu care îți zâmbește și te salută politicos.  

Comentariile (2)

  • Ionescu Mihaela

    Minunate cuvinte de învatatura. O zi minunata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact