UncategorizedPuterea ta este iubirea pe care o emani

Puterea ta este iubirea pe care o emani

Iubirea este energia binelui, pozitivului, frumosului, raiului, succesului, abundenței, împlinirii sufletești, pe când absența iubirii este asociată cu celalălt pol al negativismului, eșecului, sărăciei, neajunsurilor, bolii etc.

Iubirea este cea mai mare forță a noastră. Și nu vorbesc despre acea iubire amoroasă. Este acea iubire a asistentei medicale care pregătește patul pentru un bolnav, iubirea din vocea bunicii care îți spune la telefon că ți-a pregătit prăjitura ta preferată, iubirea copilului care a învățat o poezie dedicată mamei sale, iubirea soțului care te învelește când adormi pe fotoliu tău cu cartea în mâna. Este sentimentul acela care te determină să te dai jos din pat dimineața și să începi o nouă zi. Este însăși energia vitală care animă întregul mecanism vital al corpului tău.  

Dacă mergem cu atenția în profunzimea corpului nostru, inclusiv organele noastre interne sunt guvernate de această energie a iubirii. Cu alte cuvinte, pe fondul unei stări pozitive, de iubire, entuziasm și recunoștință, creierul secretă chimia bună: serotonină, dopamină, endorfine care susțin regenerarea și funcționarea în parametrii optimi la nivelul organelor corpului, adică starea de sănătate.

Dacă  dăruieşti  pozitivitate,   vei  primi  pozitivitate.   La   fel,   dacă manifeşti negativitate, vei  primi  negativitate. În traducere, dacă vei cultiva o atitudine pozitivă, vei avea parte de o viaţă plină de lucruri pozitive; dacă vei cultiva o atitudine negativă, vei avea parte de o viaţă plină de lucruri  negative. Cum putem oferi noi pozitivitate sau negativitatea? Prin gândurile şi prin sentimentele noastre.

În orice moment, tu emiţi gânduri pozitive sau negative. În mod similar, tu emani sentimente pozitive sau negative. Aceste gânduri şi aceste sentimente vor determina lucrurile de care vei avea parte în viaţă. Toate persoanele, circumstanţele şi evenimentele din fiecare moment al vieţii tale sunt atrase de gândurile şi de sentimentele tale.  

Sentimentul iubirii te face să fii entuziasmat, să te simți ușor și împăcat cu tine însuți, împăcat cu viața. Îți vine să zâmbești mai des, să te amuzi de lucrurile care poate nu îți ies din prima, să te amuzi de tine însuți/ însăți când greșești, să emani compasiune și înțelegere pentru ceilalți din jurul tău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Contact